## 2019 Canadian Red Cross International Humanitarian Law Conference

Canterbury College | University of Windsor | 2500 University Avenue W., Windsor | March 26th, 2019

## Targeted Killings and International Humanitarian Law

| 12:00 –1:00 | Registration and Lunch   |  |
|-------------|--|--|
| 1:00 – 1:15 | Welcome and Opening Remarks (15min)  | Christopher Waters Dean of the Faculty of Law, University of Windsor   |
| 1:15 – 2:00 | Introductory session on International<br>Humanitarian Law and connection with<br>targeting (30min + 15min Q&A) | Sabrina Henry<br>Legal and Policy Officer, Canadian Red Cross Society  |
| 2:00 – 2:30 | Break (30min)  |  |
| 2:30 – 2:40 | Outline the structure of this part and introduce keynote speaker (10min)                                       | Moderator: Melinda Wells Director, Global Relations and Humanitarian Diplomacy, Canadian Red Cross Society           |
| 2:40 – 3:20 | Keynote address (40min)  | Keynote Address: Craig Forcese Professor, Faculty of Law at the University of Ottawa                                 |
| 3:20 – 4:05 | Commentators (45 min – 15 min each speaker for background, perspective and commentary)                         | lan D. Brasure<br>Legal Advisor and Special Advisor to the Armed<br>Forces, International Committee of the Red Cross |
| 4:05 – 4:25 | Moderated Q&A (20 min)   | Param-Preet Singh<br>Associate Director,<br>International Justice Program, Human Rights Watch                        |
|             |  | Blaise Cathcart<br>Major-General (Ret'd), QC<br>Former JAG, Canada   |
| 4:25 – 4:55 | Question and Answer Period (30min)   | All  |
| 4:55 – 5:00 | Closing Remarks  | Svetlana Ageeva<br>Advisor IHL, Canadian Red Cross Society   |





